123-456-7890
info@yoursite.com
[trx_sc_layouts_cart type="default" text="" hide_on_mobile="" id="" class="" css=""]

Galerija

Udruga Kamensko – pogledajte galeriju naših proizvoda Naša priča je priča nade, neposustajanja, hrabrosti i odlučnosti. Mi smo žene Udruge Kamensko.
Udrugu Kamensko osnovale smo mi. Nekadašnje radnice propale tvornice Kamensko, kako bi zajednički djelovale i međusobno se podržavale uslijed egzistencijalne i emotivne krize. Organizirale smo se zbog toga što smo željele tešku situaciju pretvoriti u novi početak. Naša je misija bila zajednički djelovati kako bi pokrenule hrvatsku tekstilnu industriju kao i svojim rukama zaraditi za život. Naša misao je bila: „Mi ćemo raditi i stvarati.“

I, eto, dokazale smo da možemo i hoćemo. Istina je da možda ne bismo uspjele same kao i da smo na našem putu doživjele puno padova. Međutim, naučile smo da će, ako ne odustanemo, uvijek naići netko tko će nam pomoći da ponovno ustanemo. I zajednički dođemo do cilja. Udruga Kamensko – pogledajte galeriju naših proizvoda. Naši primarni ciljevi su izgradnja vlastite modne linije, prihvaćanje poslova za vanjske naručitelje i stvaranje zajedničkog mjesta na kojem naše šivačice i krojačice koriste svoja znanja i veliko iskustvo kako bi stvarale modne predmete, ali i živjele dostojanstvenim životima. Naš rad pruža osjećaj zajednice, a mi uzdignute glave ponosne živimo od onog što stvaramo!

Udruga Kamensko – pogledajte galeriju naših proizvoda

Tvrtka Kamensko, nekadašnja perjanica tekstilne industrije, osnovana je 1949. godine u Zagrebu. Od samih se početaka u njene kapacitete kontinuirano ulagalo, a investicije su od 1993. godine dodatno porasle zahvaljujući dokapitalizaciji nakon registriranja Kamenskog kao dioničkog društva. Uvođenjem vrhunske tehnologije porasla je kvaliteta proizvoda kao i konkurentnost na hrvatskom i međunarodnom tržištu te je Kamensko bilo jedan od najbolje opremljenih strojnih parkova u Europi. Pozamašan je dio proizvodnje bio ugovoren s velikim stranim kućama te se više od 90% proizvoda izvozilo na zapadnoeuropsko tržište. Nakon niza godina ekspanzije i pozitivnog poslovanja događa se pad prihoda. 2009. godine dolazi do nesolventnosti i nemogućnosti isplate plaća radnicama. Slijedi dramatičan pad prodaje i prispijevaju obveze koje Kamensko ne može platiti, a zbog neisplate plaća i doprinosa radnice Kamenskog se 2010. godine organiziraju i započinju štrajk glađu u trajanju od 9 dana i 9 noći. Svojim činom osvješćuju javnost o uništavanju domaće tekstilne industrije i neisplati njihovih plaća te postaju simbolom borbe za ljudska prava. Propadanjem industrije najveći je broj radnica ostao bez posla. Mali dio njih Udrugu Kamensko osnovao je krajem 2011. godine sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi. Grad Zagreb im daje na korištenje prostor na zagrebačkoj Knežiji i time pruža priliku krenuti dalje. Žene Udruge Kamensko odlučne su u svom aktivizmu putem tekstilne industrije za koju žele da u Hrvatskoj ponovno stane na noge.