Najpoznatiji plavi kaputić, onaj koji je u vukovarskoj koloni 1991. godine nosila djevojčica čije je uplakano lice u koloni slomljenog Vukovara obišlo svijet, više nije sam.

U radionici udruge Kamensko, po uzoru na njega, kroji se i šije nova linija plavih kaputića. Glavni kreator i krojač plavoga kaputića je g. Tomislav Rogina, kojemu je bila čast uopće držati taj kaputić u ruci i raditi kopiju toga kaputića, kako bi što vjerodostojnije izgledao pravom kaputiću.

Prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe. Udruga koja je i sama prošla težak put nije dvojila. Pozitivne, šarene i prekrasne žene šalju novu poruku iz Vukovara: „Kakko ne bismo prihvatele ovako nešto. Odmah ti se izmješaju svi oni osjećaji, vrate ti se slike iz onog vremena kad smo plakali zajedno s tom djevojčicom, to su riječi predsjenice Udruge Kamensko Đurđa Grozaj.

Djevojčica u plavom kaputiću danas je žena koja u Berku nedaleko od Vukovara želi izgraditi istoimenu Kuću sjećanja. Željka Mitrović Jurić objasnila je da bi tu trebao biti početak priče i da bi se ta soba trebala zvati plavi kaputić.